1995 accord lx 2.7l v6 no spark - Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums
Ribbon Banner

Go Back   Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums > CAR SPECIFIC DISCUSSION > 5TH GENERATION HONDA ACCORD (1994-1997) > 5G HONDA ACCORD TECHNICAL DISCUSSION
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read Insurance
V6Performance.net is the premier Honda Accord Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old January 20th, 2020, 11:53 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
1995 accord lx 2.7l v6 no spark

Hello i recently bought a 1995 accord 2.7l v6 and it has no spark and the injectors arent spraying, could this be the main relay? On my 89 bmw it the crankshaft position sensor doesn't think its cranking it will kill the spark and fuel so im thinking that may be the problem but any advice is greatly appreciated

Sent from my LG-US998 using Tapatalk
keaton Beckham is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old January 23rd, 2020, 08:54 PM   #2
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Location: Hillsboro, OR
Posts: 14
Very likely the PGM-FI (main) relay. Seen a number of these over the years. I would remove it from the car and open it up carefully. Most of the time it's one or more of the solder joints that just need to be redone. Look closely at each solder joint for cracking or discoloring. A jewelers eye loupe works great for close inspection.
CanyonCarver is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 23rd, 2020, 08:58 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Ok, good to know. Im not to familiar with the hondas. That is the one under the dash with the built in bracket?

Sent from my LG-US998 using Tapatalk
keaton Beckham is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old January 30th, 2020, 08:36 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Location: Hillsboro, OR
Posts: 14
That's the one. Most relays have 4 or 5 wires going to it, this one has I think about 8. Can't recall off the top of my head exactly how many.
CanyonCarver is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 30th, 2020, 08:38 PM   #5
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Yes, it has 8. I tested the relay with a multimeter and a 12v battery and it is good and i still have no injector pulse and no spark. I also replaced the crankshaft position sensor

Sent from my LG-US998 using Tapatalk
keaton Beckham is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old February 1st, 2020, 01:51 PM   #6
Registered User
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
Ok, i know that im going to sound super stupid but it has a seized camshaft, i dont know how i missed it. Does anyone know if its an interference engine?

Sent from my LG-US998 using Tapatalk
keaton Beckham is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Chapter
Choose your AV6 Chapter Location
Ride
What do you drive?
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On