Extreme tire wear (only 7000 miles) - Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums
Ribbon Banner

Go Back   Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums > CAR SPECIFIC DISCUSSION > 6TH GENERATION HONDA ACCORD (1998-2002) > 6G HONDA ACCORD WHEELS, TIRES, & SUSPENSION DISCUSSION
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read Insurance
V6Performance.net is the premier Honda Accord Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old November 26th, 2009, 05:58 PM   #1
Registered User
 
turbo_911's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: State College, PA
Posts: 508
Extreme tire wear (only 7000 miles)

Hello guys,

As you know I bought rims not to long ago (white 5Zigen's) and new tires along with them. The tires are General Exclaim UHP. I have Tein S-Tech springs on stock struts (though my front shocks are from 01 cl since mine started leaking and rear are still from accord). I did alignment after I put new rims to make sure no tire wear. Ok, now the problem, I drive to college (130 miles every day) and I've noticed extreme tire wear on my front left tire. The tires have tire wear indicator and in some places its like almost flat with tire thread. I would say it has like 40% of life left or so. Here's the thing, other 3 tires are still like new 90-95% of life left... I don't know what could cause this extreme tire wear on just only one tire?

Do you guys have any thoughts, suggestions?
Appreciate for the help. Thanks.
turbo_911 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old November 26th, 2009, 06:08 PM   #2
xXxCLS bOoStEdXxX
 
slowaccord's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,741
Send a message via AIM to slowaccord
maybe ur alignment is off only in one corner? like you could of hit a curb or bump

maybe u have a bad strut in one corner? this could cause feathering more than truly uneven wear. but thats one form of it.

thats two things off the top of my head
slowaccord is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 26th, 2009, 06:30 PM   #3
Registered User
 
turbo_911's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: State College, PA
Posts: 508
well, but I did alignment 2 months ago and I replaced my front struts 3 months ago, since my oem ones started leaking but I didn't had such bad thread wear, hmmm that's strange. I will check with the alignment tomorrow if they are open otherwise i was thinking the maybe I got one bad tire that it wore off so fast?
turbo_911 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old November 26th, 2009, 06:48 PM   #4
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: san francisco, CA
Posts: 1,172
Send a message via AIM to YounGLeMoNs
no bent control arms right? its kinda weird only 1 is wearing out.
YounGLeMoNs is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 26th, 2009, 06:54 PM   #5
Registered User
 
turbo_911's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: State College, PA
Posts: 508
Quote:
Originally Posted by YounGLeMoNs View Post
no bent control arms right? its kinda weird only 1 is wearing out.
umm I don't think anything is bent, I checked visually and everything is straight lol.

Ok, do you guys know what PSI I should run in 225/40/18 tires?
turbo_911 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 26th, 2009, 06:59 PM   #6
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: san francisco, CA
Posts: 1,172
Send a message via AIM to YounGLeMoNs
check ur tires. my tires hold 40 max so i run 35-37
YounGLeMoNs is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 26th, 2009, 07:10 PM   #7
Registered User
 
turbo_911's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: State College, PA
Posts: 508
well it says they hold 51 psi max
i run them at 38-40. also when the tires were mounted at BMW dealership they put 32 psi.
turbo_911 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 27th, 2009, 01:44 AM   #8
awww cute stickers
 
AngusTEx's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Texas, USA
Posts: 330
The best thing to do now is to redo that alignment. A lot can happen in two months.

My tires are also 50 psi max, so I run 45-50 psi.
Better handling, better mileage due to less rolling resistance, and tires last muuuuuuuch longer.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

&mpt=[CACHEBUSTER]">CBR600 F4i|CG3MT Solo2 ST #96

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
AngusTEx is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old November 27th, 2009, 08:09 AM   #9
Registered User
 
turbo_911's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: State College, PA
Posts: 508
Ok thanks I will make them check my alignment today again if they are open lol.
turbo_911 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Chapter
Choose your AV6 Chapter Location
Ride
What do you drive?
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On