Misfiring-05 Accord V6 - Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums
Ribbon Banner

Go Back   Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums > CAR SPECIFIC DISCUSSION > 7TH GENERATION HONDA ACCORD (2003-2007) > 7G HONDA ACCORD TECHNICAL DISCUSSION
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read Insurance
V6Performance.net is the premier Honda Accord Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Like Tree1Likes
  • 1 Post By thisaznboi88

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old January 20th, 2015, 02:06 PM   #1
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 24
Question Misfiring-05 Accord V6

I have an 05 Accord V6 EX 6MT. I was driving locally a couple days ago and on an highway on ramp i decided to put petal to the metal, and then i noticed i do not have the power i usually do. I also noticed that my check engine light turned on (not flashing) a couple minutes later after i was on the highwy. I took it to advance auto to have the codes checked out. It was misfiring from cylinders 1-6 and also random misfire. I went home and checked all ignition coils. I found that they were all good after switching them around, but i noticed cylinder 1-3(towards firewall) were always not firing even after i put the good coils in them. I then tested the ignition wires running to the top of the coils, all 6 cylinders had same voltage. I assumed everything is good in the ignition system.

I am no expert in automotives, and have tried searching all over. I cant loose this car so I am asking for help. What should a test next and how??
weatherman110 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old January 20th, 2015, 02:13 PM   #2
Registered User
 
stalloutboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 209
Wet and dry compression test. It's super easy to perform and you can rent a compression tester at your local AutoZone.
stalloutboy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 20th, 2015, 02:23 PM   #3
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 24
Any other recommended tests?
weatherman110 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old January 20th, 2015, 02:27 PM   #4
Registered User
 
stalloutboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 209
That is all I can think of off the top of my head. It sounds like the valves to me though.
stalloutboy is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 20th, 2015, 02:47 PM   #5
Registered User
 
thisaznboi88's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: West Virginia
Posts: 8,733
did you check the sprak plugs while you were checking the coils?

Last edited by thisaznboi88; January 21st, 2015 at 06:12 AM..
thisaznboi88 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 21st, 2015, 06:07 AM   #6
Carpe Diem
 
ikethegreat's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Baltimore
Posts: 3,955
Spark plugs would be the first thing I'd check.
ikethegreat is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 21st, 2015, 06:15 AM   #7
M90SC Boosting 13PSI
 
NVA-AV6's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Northern Virginia
Posts: 10,960
When you were trying to "Pedal to the Metal" did you hit the gears properly or did you accidentally hit 2nd instead of 4th or 1st instead of 3rd?????
NVA-AV6 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 21st, 2015, 05:41 PM   #8
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 24
NVA-AV6 i went through one gear (3rd) doing that and then just shifted to 4th no over-revving.

ThisAZNboi88 I havnt checked the plugs, that's the last simple thing i havn't done. I will do that tommorow.

I have rented a compression tester and will also do that tommorow. I have been driving it around, and noticed my gas mileage is also terrible.
weatherman110 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 21st, 2015, 06:10 PM   #9
Registered User
 
thisaznboi88's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: West Virginia
Posts: 8,733
make sure the plugs are NGK or DENSO
NVA-AV6 likes this.
thisaznboi88 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 22nd, 2015, 11:25 AM   #10
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 24
I have just finished taking out all spark plugs, which show that they are all good(all look the same). They all just have a little bit of white on them. My dry compression test came out to be strange.
Dry Test: Cylinders 1-3 are around 90PSI 4-6 are around 120 PSI
Wet Test: Cylinders 1-3 are around 100-110 4-6 are around 125-130

Obviously 1-3 have some type of problem. Could this be a head gasket?? Idk how to test for that i dont have an air compressor.

I have done all the maintenance on this car at 95,000 miles and right now i'm at 149000. I put NGK's when i changed all my belts and water pump. I also have an AEM V2 cold air intake.
weatherman110 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old January 23rd, 2015, 05:41 AM   #11
M90SC Boosting 13PSI
 
NVA-AV6's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Northern Virginia
Posts: 10,960
Do you still have stock pre-cats? If so I expect the rear cat let go and the catalyst just sand blaster your rear bank of cylinders. If you can lay hands on a bore scope you can pull the rear primary O2 sensor and look in thru that hole at the catalyst and see if it is intact.
NVA-AV6 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Honda Accord Forum : V6 Performance Accord Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Chapter
Choose your AV6 Chapter Location
Ride
What do you drive?
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On