Accord V6 Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
189 Posts
Discussion Starter #1
04 accord 2dr 6speed cel p2197 and 2195 came on. Need help. Thanks.

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
189 Posts
Discussion Starter #2
Sorry not sure if its in the right section. If not, mods please move to the right one thanks. I do feel a little vibration from the car that the codes came on.

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
 

·
DAT Dewd from Dallas MANG
Joined
·
1,533 Posts
yo dawg...

04 accord 2dr 6speed cel p2197 and 2195 came on. Need help. Thanks.

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
the DTC codes yo have are for a lean mixture on both cylinder heads...


possible cause: either 2 bad upper O2 sensors...


or a TSB for 2003-2004 models is a pcm software update....

the very last and least cause is valves not properly adjusted...
 

·
Registered
Joined
·
189 Posts
Discussion Starter #4
I did some research and people did say that the pcm might need a update. I called the dealer and they quotes me $100. Is that fair or is there another way to update it for cheaper? Thanks

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
 

·
DAT Dewd from Dallas MANG
Joined
·
1,533 Posts
yo...

nothing is fair at the dealer....

i would do the update...if it was under 100k Honda should do it as a courtesy.....


hopefully the update fixes it...

if you are 6mt...don't do the update....

because right now your ecu(03-05 pre-pcm update) has no speed limiter....
the new pcm update adds a speed limiter....
 

·
Registered
Joined
·
189 Posts
Discussion Starter #6
I am a 6mt. Really. Dang that sucks. Well the good thing is that it turned off on its own today. But if it does pop up again with the same then I will just deal with it cuz I dont want a speed limiter. Thank s so much for the help.

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk
 

·
DAT Dewd from Dallas MANG
Joined
·
1,533 Posts
yo...

my personal recommendation....

change both upper 02 sensors or at least the rear one first....

and see if the problem goes away...once you reset the ecu...it

normally takes about 50 miles before all the systems have passed

their checks...then you will see if the engine code pops up.....

if it pops up after replacing both sensors...time for a valve

adjustment...
 
1 - 7 of 7 Posts
Top