Accord V6 Forum banner
401 - 420 of 796 Posts
Niceeeeee!
Na pewno widać, kiedy ta turbosprężarka się włącza. Uwielbiam wheelie.
Mam nadzieję, że uda mi się stanąć na dwóch kołach, kiedy skończę...ha:D

Skąd bierzesz skrzynię biegów?????
Używamy szerokiej gamy skrzyń biegów.
Mam mendeola 2d gotową do przykręcenia, ale teraz mam w niej skrzynię biegów 002 VW bus.
Ludzie najczęściej używają VW 091. Robią adaptery do prawie każdego silnika. Wszystkie skrzynie biegów są wariantami VW, poza nowymi sekwencyjnymi skrzyniami mendeola.

Działa z doładowaniem 7# i intercoolerem.
Z tego, co czytałem, prawdopodobnie byłbyś bezpieczny z doładowaniem 12-14 psi?? Z intercoolerem jesteś ograniczony tylko przez elementy wewnętrzne silnika, prawda? Mówią mi, że mogę bezpiecznie uruchomić doładowanie 7 psi bez intercoolera, a mam większą kompresję niż ty??? Kilka dobrych przejazdów na hamowni, aby to ustawić, możesz mieć za dużo silnika. hahaaa:D

Używamy szerokiej gamy skrzyń biegów.
Mam mendeola 2d gotową do przykręcenia, ale teraz mam w niej skrzynię biegów 002 VW bus.
Ludzie najczęściej używają VW 091. Robią adaptery do prawie każdego silnika. Wszystkie skrzynie biegów są wariantami VW, oprócz nowych sekwencyjnych skrzyń biegów mendeola.
bardzo fajne filmy. Mam do ciebie mnóstwo pytań, ale ograniczę je.

kiedy robiłeś swoją środkową płytę, płytę silnika lub płytę adaptera, jakkolwiek chcesz to nazwać,,, i niestandardowe koło zamachowe... gdzie zamontowałeś rozrusznik?... po stronie silnika czy po stronie skrzyni biegów? Myślę, że zamontowałeś rozrusznik do środkowej płyty. Jeśli zamontowałeś go po stronie silnika, jaki rozrusznik był twoim wyborem, ponieważ standardowy rozrusznik, jeśli jest zamontowany po stronie silnika, obróciłby silnik w złą stronę.

Ponadto, jaka jest średnica koła zamachowego?

Jakiego zarządzania silnikiem zdecydowałeś się użyć? Czy użyłeś standardowego wyzwalacza, który jest na silniku, czy ustawiłeś własny mechanizm wyzwalania?

bardzo fajne filmy. Mam do ciebie mnóstwo pytań, ale ograniczę je.

Kiedy robiłeś swoją środkową płytę, płytę silnika lub płytę adaptera, jakkolwiek chcesz to nazwać,,, i niestandardowe koło zamachowe... gdzie zamontowałeś rozrusznik?... po stronie silnika czy po stronie skrzyni biegów? Myślę, że zamontowałeś rozrusznik do środkowej płyty. Jeśli zamontowałeś go po stronie silnika, jaki rozrusznik był twoim wyborem, ponieważ standardowy rozrusznik, jeśli jest zamontowany po stronie silnika, obróciłby silnik w złą stronę.

Ponadto, jaka jest średnica koła zamachowego?

Jakiego zarządzania silnikiem zdecydowałeś się użyć? Czy użyłeś standardowego wyzwalacza, który jest w silniku, czy ustawiłeś własny mechanizm wyzwalania?
Skrzynia biegów VW mieści rozrusznik. Adapter po prostu naśladuje silnik VW. Podobnie jak koło zamachowe. Używamy rozrusznika HI-TORQUE i sprzęgła o dużej wytrzymałości. Wszystkie elementy silnika są standardowe.

Image

^to poważna praca. proszę, rób więcej zdjęć po drodze, chciałbym zobaczyć twoje postępy.

ten film jest niesamowity. chciałbym się tam wybrać i tak pojeździć....

401 - 420 of 796 Posts